Saturday, November 30, 2013

budak zaman sekarang @#$%%

assalamualaikum wbt.

hello peeps !

korang semua dah sedia maklum, budak zaman sekarang tak sama macam dulu. sebab apa ye? ok teknologi canggih, ada iphone,ipad dan banyak lagi ar. tak ketinggalan facebook,wechat,whatsap macam-macam. sedarkah kita ,yes aku memang mengaku, aku pon remaja, kadang-kadang dengan alat perhubungan inilah kita bersosial. bermula dengan "chat hai cantik,hai hensem"sehinggalah bertemu jodoh,macam pelik je kan,,tapi korang semua jangan nak pelik sangat,sebab budak zaman sekarang dah berani buat apa sahaja.

kadang-kadang macam nak salahkan ibu bapa dorang. tapi kalau seseorang tu nak berubah mesti bermula dengan diri sendiri. aku dilahirkan di kawasan yang kata orang dah blacklist sarang penagih dadah , kawasan pembunuh, kalau polis datang wat siasatan semua aku nampak depan mata. bukan aku nak mengata tentang tempat tinggal lama dahulu..tapi hikmah disebalik pengalaman itu menjadikan ia sebagai titik permulaan semangat supaya aku dapat membentengkan diri aku daripada kehidupan yang dulu. In Shaa Allah.

berbalik kepada topik tadi, budak zaman sekarang sudah mula tayang perkara-perkara yang tidak sepatutnya di laman sosial. macam yang kes baru-baru ni budak baru couple seminggu.ni adalah contoh.sebenarnya banyak lagi.. so ,kepada abang2 dan kakak2 yang masih mempunyai adik-adik yang baru belasan tahun ,sekolah lagi..sila prihatin dengan tindak tanduk adik-adik anda, selamatkanlah mereka. 

p/s : "saya dah kawin tapi belum nikah lagi" guys take note!!

thanks for reading this entry.

5 comments:

  1. Budak zaman sekarang memang cam tu. Moga2 saya tak tergolong dalam kategori ni. Nak buat apa2 kena fikir dulu. :D

    ReplyDelete
  2. bila tengok video tu rasa nyah tak tau nak cakap ape, meremang dengarnya.

    ReplyDelete