Thursday, February 13, 2014

cikgu zaman sekarang ..

assalamualaikum wbt.

hello peeps !


                                                                      dan


tak tahulah apa akan jadi dengan parents zaman sekarang. kesian pulak dekat guru-guru yang tak pasal-pasal kena saman dek kejahilan parents yang suka dengar cakap anak. niat murni guru yang nak mencurah ilmu hanya tinggal niat. aku boleh kata zaman sekarang anak tu dah macam "TUAN" ibu bapa pulak sebaliknya.

kalau dulu masa nak amek report card abah aku siap cakap dengan cikgu lagi "cikgu didiklah anak -saya sampai pandai asalkan dia tak cacat atau mati". sekarang, faham- faham sajelah, cikgu baru denda sikit murid dah start touching then report kat parents dorang..konklusinya, kalo tak nak anak tu kena denda parents kenalah pantau keadaan anak-anak mereka tu dahulu.

korang rasa patut ke parents amek tindakan sedemikian ??



p/s : sayangkan anak tangan-tangankan. eh?

thanks for reading this entry !

5 comments:

  1. semalam baru g mesyuarat guru...
    kita org DILARANG untuk pukul guna tangan atau benda seperti rotan dan sebagainya..
    susah laa... sentuh pun xboleh. cuba mak ayah ajar anak2 dia dan orang lain, gerenti dia paham apa yang cikgu rasa

    ReplyDelete
  2. Cabaran guru makin mencabar..

    http//ciklapunyabelog.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. anak2 zaman sekarang terlalu dimanjakan .. ye tak ?

    ReplyDelete
  4. sekarang ni tangan-tangankan, tangan tu kena gari la jawabnye..haha
    saya ajar pun kadang2 nak denda pelajar kena fikir 2 3 kali.

    ReplyDelete