Sunday, February 3, 2013

Cipta rekod..thanks nescafe



Assalamualaikum wbt.

Memang dah adat sebagai student bertemankan nescafe seharian. Tak kira petang atau malam. Bukan nak promote tapi saja nak cakap nescafe atau minuman yang bercafe telah mengubah kehidupan aku. Mesti korang tak percaya kan? Terpulang pada korang. Apa yang pasti kehidupan aku berubah ke arah yang positif ni.

    Antara perubahan yang lebih ketara adalah :----)

  1. Daripada seorang yang suka tidur masa kuliah bertukar kepada seorang yang fokus. (Nampak macam menipu ,,memang pon..bab tidur kepada tak tidur tu betul kalau fokus tu tak kot,, berbual dengan orang sebelah je.. At least, aku tak tidur dalam kelas.)
  2. Seorang yang rajin. ( rajin pergi ke tandas. Hehehe, tu bermakna system penghadaman aku baik. Jangan jeles tau.)
  3. Menjadikan aku seorang yang tak tidur malam. (napa positif? sebab orang tengok bilik aku terang dan feedback mereka kepada aku adalah seorang yang kuat study padahal…..=P)

Sudah terang lagi bersuluh..nescafe 3 in 1 memang teman baik aku sejak duduk di IPG..Menemani aku saat memerlukan,,Tetapi…tak semua teman baik tu bagus masing-masing ada kelemahannya. Memang aku dah mula merepek, sebelum merepek aku jadi peliks aku nak bagitahu ni. Minum nescafe tak boleh amalkan selalu tak baik untuk kesihatan. Kepada peminum tegar nescafe seperti aku kalo korang salah seorang migrainean atau gastrician kurangkanlah ye!!! 



p/s : hidup sihat otak cergas, jagalah kesihatan anda. #sihat sebelum sakit# halusss je!

thanks for reading this entry. ^__^

 

 

8 comments:

  1. saya masa kat ipg dulu lapar je kuar lepak kt kedai mamak..huhu
    duduk kat umah sewa takpa.

    ReplyDelete
  2. study kat ipg mana?? nescafe diminum untuk mengenyangkan perut sementara elaun tak masuk agy,, ^__^

    ReplyDelete
  3. nescafe menyebabkan seseorg xdpt tido... n skit kpala...
    xbgus sbnrnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila sakit kepala makanlah panadol,,^__^

      Delete
  4. Saat Xsignment mendatang..Nescafe gerenti di tangan....hikhikhik

    ReplyDelete
  5. semestinya,,nescafe adalah rakan baik selepas cik zizie,hahah

    ReplyDelete
  6. jgn amalkan nescafe sngt nor, tak elok sngat tuk badan kita..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang saja nak cari penyakit.hahah..thanks for advise,,hehe

      Delete