Thursday, May 30, 2013

babak : mat Bhai

assalamualaikum wbt.

hye peeps !

entry kali ni aku nak kemah pasal mamat bangla atau kita slalu panggil Bhai,ala yang jual jual tikar baju or else. korang pernah alami kes macam ni ke? maksud aku orang datang rumah then cakap,,"tikar-tikar" , "adik manis, nak beli baju, frame ada,bantal ada, macam2 ada" em lebih kurang macam ni ar situasinya. nak dikabokan aku pon ada pengalaman cenggini. Don't ask me acane aku elak, sbb korang sendiri pon pandai nak bagi helah, aku cuma nak bagi warning kat korang wah macam poyo je kau nida nak bagi warning bagai,ahaks. untuk girls aku sarankan jangan layan k kalo jumpa kes cenggini. tau x dorang ni pandai tau , masa awal datang umah kita erm muka innocent betul manis gler macam nak bagi backhand je biasa ar nak jual barang kan then bila tak beli muka monyok dah macam apa,, siyes aku bengang giler ngan mamat bhai tu..pastikan kalau rumah tu ada grill jgn buka,BAHAYA.

pesanan : kalo BHAI tu kata nak jual FRAME ; korang cakap je dah ada. ahaks// kalo BHAI tu kata nak jual BAJU ; korang cakap je baju dah banyak ni pon tengah kemas nak bagi derma kat anak-anak yatim. habis cter ! // kalo BHAI tu kata nak jual AYAT-AYAT AL-QURAN ; korang cakap je baik saya baca Al-Quran terus,pahala In Shaa Allah dapat. ahaks. ^__^

P/S : Bhai tu mesti balik ngn muka masam,,ahaks

#thanks reading this entry ! daaa


4 comments:

  1. memang kalau sorang2 especially girls or women... jangan bukak pintu langsung... cakap jer x interested...

    ReplyDelete
  2. em betul tu kak,so sbg pompuan kena pasang perisai siap2..ahaha

    ReplyDelete
  3. Hi! 안녕하세요~~! please do visit our blog! we sell
    purely handmade jewelries~
    쇼핑하시면 더 감사합니다~~^^
    http://fifteenpril.blogspot.com/
    http://twinscraftlife.blogspot.com

    ReplyDelete